Дневни Архиви: 23/12/2020 | 14:26

Избрани 4 најдобри на конкурсот за „Современи бајки од Македонија“

Стручното жири на конкурсот „Современи бајки од Македонија“ ги избра најдобрите четири дела од вкупно 316 автори од земјава. На конкурсот за најдобри беа избрани бајките „Перуника“ од авторот Дејан Сибиновски, „Бакнежот на пролетта“ од авторката Елизабета Баковска, „Сончевото момче Ил“ од авторката Катерина Данаилова и „Осаменото дрво“ од авторката …

Повеќе »

Штипска Ирис доби прекршочна – не известувала објективно за изборите

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги покрена прекршочна постапка против ТВ Ирис за небалансирано известување за изборите за градоначалник што се одржаа на 13 декември во Штип и Пласница. „Медиумите во основа постигнаа баланс во известувањето за предвремните локални избори во Штип и Пласница,. Исклучок е ТВ Ирис каде …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!