Дневни Архиви: 14/12/2020 | 17:56

Епската сторија за една далечна и „Горка земја“ стартува на Сител

Си беше еднаш една несреќна љубов, си беше еднаш таа љубов, погазена за чест и долг. Си беше еднаш една далечна земја која требаше да стане спас за таа љубов, си беше еднаш таа горка земја, која наместо спас… … донесе уште поголема горчина во вкусот на бескрајната љубов. Од …

Повеќе »

Изложба „Небо“ на Јана Јакимовска во галеријата на МКЦ

Во галеријата на Младинскиот културен центар, вечерва во 19 часот, ќе се отвори изложбата „Небо“ на ликовната уметница Јана Јакимовска. На изложбата ќе бидат претставени 20 небесни пејсажи во техниката акрил на платно работени во последните 3 години. Изложбата ќе трае oд 14 до 22 декември. Во текстот за изложбата, …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!