Дневни Архиви: 09/06/2020 | 09:43

АВМУ: Да не се изнесуваат неосновани обвинувања за медиумите

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги со соопштение за обвинувањата на една политичка партија кон ТВ 21. Во продолжението, соопштението на АВМУ во целост : – “До Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги се обрати ТВ 21 -М со реакција за обвинувањата од лидерот на политичката партија Алијанса …

Повеќе »

АВМУ: Да не се фаворизираат медиуми при споделување информации

Поради појавата на непроверени и нецелосни информации поврзани со бројот на заболени од COVID-19 во државава, Агенција за аудио и аудиовизуелни услуги потсетува дека во ваква ситуација точното и навремено информирање на граѓаните е врвен приоритет и од суштинско значење за јавниот интерес. Воедно, забележана е практика надлежни здравствени институции …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!