Дневни Архиви: 20/06/2020 | 23:53

Упатство за политичко радиодифузно рекламирање за изборите

Согласно Уредбата со законска сила за прашања поврзани со изборите за пратеници во Собранието на РСМ, донесена од Владата на Република Северна Македонија на 15 јуни 2020 година, Советот на ААВМУ направи измена на Упатството за лимитите за платено политичко рекламирање за изборите во 2020 година. 1. Со ова Упатство …

Повеќе »

„Црвениот коњ“ и „Големата вода“ во викенд прајмтајм на Алфа

Во сабота (20 јуни 2020-та), во ударниот термин на Алфа следува македонски филм за поддршка и афирмација на македонската кинематографија и историја. “Црвениот коњ” e многукратно наградуван домашен филм, во режија на Столе Попов, а според сценарио на Столе Попов и Ташко Георгиевски. Главните улоги ги играат: Бата Живоиновиќ, Сабина …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!