Дневни Архиви: 14/10/2019 | 10:41

Ненад се враќа на Алфа со детскиот ТВ проект „Мини вести“

Сигурно се сеќавате на најзабавните вести за деца и нивните интересни прилози и прашања кои секојдневно ги поставуваа на своите гости со цел да дознаат се што ги интересира. По прекрасната  дружба во првата сезона во 130 емисии и пауза од една година,  „МиниВести“ се враќаат на тв екраните повторно …

Повеќе »

Нова збирка книжевни критики и есеи „Заветни поуки“ од Тоциновски

Деновиве во издание на „Академски печат“ од Скопје беше издадена збирката книжевни критики и есеи „Заветни поуки“ од проф. д-р Васил Тоциновски. Книгата содржи 70-на книжевни осврти, обраќања и говори кон поетски и прозни остварувања од македонски и балкански автори од повеќе генерации: Стефан Марковски, Горјан Петревски, Тамара Арсовска, Вера …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!