Дневни Архиви: 21/10/2019 | 19:26

Пофалби за Алфа – одлична синхронизација на новите серии

Од понеделник до петок во 18.25 часот на Алфа телевизија со емитување започна модерната мелодрама “Врати ми ја љубовта”, која ја раскажува приказната за музичарката Вера, разгалениот Влад и амбициозниот Антон. Она што е интересно е што за прв пат во Македонија гледаме руска новела, надсинхронизирана на македонски јазик. И …

Повеќе »

Објавена драмата „Мајстори за огледала“ од Стефан Марковски

Деновиве во издание на литературното списание „Современост“ беше објавен драмскиот текст „Мајстори за огледала“ од Стефан Марковски. Во драмата Марковски дава автентичен и комичен приказ на болни општествени точки и актуелни феномени од типот на популарноста и делотворноста на литературата за самопомош, миграцијата на младите, среќата наспроти лузерството, меѓугенерациските конфликти …

Повеќе »

Accor и невладината Ла Страда потпишаа ЕСРАТ Кодекс за соработка

Accor, светски водечката хотелиерска групација, Национална комисија за борба против трговија со луѓе и илегална миграција на Република Северна Македонија и невладината организација Отворена порта – Ла Страда го потпишаа ECPAT Кодекс за соработка насочен кон заштита на децата од сексуална злоупотреба во индустријата за патувања и туризам, прв од …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!