Дневни Архиви: 27/01/2021 | 10:51

Запознајте ја традицијата на Јапонија преку документарците на Канал 5

Привлечноста на Кјото не лежи само во неговите светилишта и храмови или во елеганцијата на градот. Повеќе од еден милениум, од 794 година, Кјото цветаше како главен град, водејќи се по патот на уметноста, архитектурата и трговијата. Суштината на јапонската култура е родена во Кјото и е рафинирана и пренесена …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!