Дневни Архиви: 09/10/2023 | 18:53

Последниот дел од „Полициска приказна“ во петок, 13 октомври, на ТВ 24

„Полициска приказна 3“ (кинески: 警察故事) — хонгконшки филм од 1992 година во режија на Џеки Чен (Jackie Chan), по сценариото на Едвард Танг (Edward Tang), Фајби Ма (Fibe Ma) и Ли Вај Ји (Lee Wai Yee). Главните улоги ги играат: Џеки Чен, Меги Чеунг (Maggie Cheung) и Мишел Јео (Michelle …

Повеќе »

Вториот дел од „Полициска приказна“ во четврток, 12 октомври, на ТВ 24

„Полициска приказна 2“ (кинески: 警察故事續集) — хонгконшки филм од 1988 година во режија на Џеки Чен (Jackie Chan), кој е автор и на сценариото, заедно со Пол Б. Клеј (Paul B. Clay) и Едвард Танг (Edward Tang). Главните улоги ги играат: Џеки Чен, Меги Чеунг (Maggie Cheung) и Квок-Хунг Лам …

Повеќе »

Џеки Чен во „Полициска приказна 1“ во среда, 11 октомври на ТВ 24

„Полициска приказна“ (кинески: 警察故事) — хонгконшки филм од 1985 година во режија на Џеки Чен, кој е автор и на сценариото. Главните улоги ги играат: Џеки Чен (Jackie Chan), Бриџит Лин (Brigitte Lin) и Меги Чеунг (Maggie Cheung). Ова е првиот филм од серијалот „Полициска приказна“ во кој Џеки Чен …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!