Дневни Архиви: 14/05/2020 | 18:46

„Специјално васпитање“ и „О покојнику све најлепше“ за викенд на К5

Проблематичното минато и неизвесната иднина ги врзува сите нив на едно место – Казнено-поправен дом во кој во потрага по своето место под сонцето мораат да минат воспитен процес. Лечиќ, Славко Штимац, Љубиша Самарџиќ и Беким Фехмиу во југословенскиот филм “Специјално воспитување” (1977) во сабота (16 мај 2020) на Канал …

Повеќе »

Фото | Русите локнички на ова дете станаа негов заштитен знак

Емре Мете Сонмез е шест годишно детенце од Турција, кој уште на мали годинки стана дел од големото платно. Неговата прва улога е најновата турска сапуница “Ранети птици” која се емитува на Канал 5 телевизија секоја вечер. Русокосите локни се негово најголемо обележје, а колегите од серијата веќе се убедени …

Повеќе »

Видео | Нови филмови на Телма во македонска продукција и копродукција

сабота (16 мај 2020), 16.10 часот – “Глас” Филмот е копродукција помеѓу Максима филм од Хрватска, Скопје Филм Студио и Биберче продукција од Србија. „Глас“ е приказна за младо момче кое пристигнува во католички интернат, каде што дава отпор на верските практики на училиштето и  учениците и наставниците го сметаат …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!