Дневни Архиви: 29/05/2020 | 15:56

11-то издание на Фестивалот за кратки филмови BBB – „Contr(u)st“

Balkans Beyond Borders (BBB) го отвора повикот за пријавување на 11-то издание на Фестивалот за кратки филмови Balkans Beyond Border. BBB ги мотивира младите режисери да истражат длабоко во социјалниот, економскиот, религиозниот, и секојдневен контраст со цел да најдат (до)верба, (до)верба дека ќе се направи разлика! Ги покануваме младите режисери …

Повеќе »

ААВМУ со осуда за заканите упатени кон новинарите на Клан

Во врска со заканите коишто вчера беа упатени кон новинарската екипа на ТВ Клан во кумановско, Агенцијата за аудио и аудиовиозуелни медиумски услуги ги осудува и потсетува дека ваквите појави претставуваат загрозување на слободата на информирање. Агенцијата во повеќе наврати досега реагираше дека безбедноста на медиумските работници во ниту еден …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!