Дневни Архиви: 23/08/2019 | 10:33

Македонско-англиски поетски избор „Ветена земја“на Марковски

На порталот на Амазон деновиве е објавен поетски избор од 28 песни од 4 поетски дела на писателот Стефан Марковски. Изборот е насловен Promised Land, а песните се објавени на македонски и англиски јазик, во превод на авторот и преведувачот Никола Ѓелинчески. Некои од збирките и песните на Марковски се …

Повеќе »

Полициската серија „Чикаго ПД“ со ноќни репризи на Сител

Пред почетокот на новите акции, Сител телевизија ќе ја репризира американската полициска серија за одделот во Чикаго и тоа секоја ноќ од 23.30 часот. “Чикаго ПД” е серија за луѓето кои ќе стават сè на коцка за да би служеле на законот. На NBC се емитува од 2014та година во …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!