Дневни Архиви: 07/07/2022 | 10:03

Безвременскиот „Пинокио“ и воениот „Дипломатија“ саботно на Телма

Филмот „Пинокио“ (2019) на режисерот Матеа Гарона се движи во царството кое истовремено е реално и фантастично, во рурална, безвременска Италија која изобилува со земја, море, селско опкружување. Верната адаптација на познатата приказна за дрвената кукла која успеала да оживее благодарение на сиромашниот, осамен столар Џепето. Како и секое дете, …

Повеќе »

Австралиско француската продукција „Adore“ на 8 јули на Телма

Лил и Роз се две најдобри пријателки и секоја од нив има син кој го обожува. Неочекувано ќе пламне забранета привлечност која трајно ќе ги смени односите на сите затоа што секоја од нив започнува романса со синот на пријателката. „Совршени мајки “ е драма која го шокираше светот, а …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!