Дневни Архиви: 12/08/2020 | 20:08

Видео | Каролина и Амира ја отпеаа легендарната „Македонско девојче“

За време на концертот во Хераклеа во организација на неприкосновената Авалон, а и на изненадување на сите присутни, Амира Медуњанин ја покани нашата мега ѕвезда Каролина Гочева да ѝ се придружи на сцената за заедно да ја отпејат легендарната песна “Македонско девојче”. – Завчера во Хераклеа, Амира Медуњанин ме повика …

Повеќе »

Прокопиев на меѓународна конференција „Белградски контрапункт 2020“

стакнатиот македонски писател, критичар и есеист Александар Прокопиев учествуваше во меѓународната конференција „Белградски контрапункт 2020″ насловена „Уметноста и митот денес”, која годинава прв пат беше организирана во онлајн формат, поради пандемијата на Ковид-19. Конференцијата, која беше организирана од страна на Министерството за култура и информирање на Република Србија и Заводот …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!