Дневни Архиви: 14/05/2024 | 10:24

Тотал ТВ во програмскиот пакет не ги обезбедила МРТ 2, МРТ 4 и МРТ 5

Врз основа на констатации од надзор, Советот на Агенцијата на 21-та седница одржана на 10 мај 2024 донесе Решение за изрекување на мерка јавна опомена за операторот Тотал ТВ од Скопје, заради тоа што во својот програмски пакет ги нема обезбедено програмските сервиси на јавниот радиодифузен сервис „МРТ2“, „МРТ4“ и …

Повеќе »

Алфа без странска програма, Сител и Телма со најмногу премиери

Која национална телевизија вложува најмногу во премиерна странска програма за своите гледачи, а која најмалку? Се чини дека Сител и Телма во континуитет емитуваат постојано премиерни странски содржини за различни вкусови, па така на двете телевизии може да се видат различни жанрови – од драми, комедии до шпионски и трилер …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!