Дневни Архиви: 14/11/2020 | 14:29

Дали сте за авантура? Овој ноември FilmBox ве води во потрага по богатство

Дали сте чуле за „Килибарната соба“? Тоа е веројатно најголемиот мит во германската повоена ера: Од нејзиното исчезнување во 1945 година од замокот Конигсберг, легии на ловци на богатства се обидоа и не успеаја да ја пронајдат просторијата. Се вели дека генијалниот физичар Алберт Ајнштајн ја криел легендарната килибарна соба …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!