Дневни Архиви: 14/10/2020 | 19:06

Коментар на ИНРЕКОМ за извештајот на ЕК за медиумите во Македонија

Институтот за развој на електронски комуникации втора година по ред објавува свој коментар на извештајот од Европската комисија за напредокот на Македонија, поконкретно за Поглавјето 10 кое се однесува на информатичкото општество и медиумите, како и коментар за делот на слободата на говор и изразувањето. Сублимирано, иако Европската комисија во …

Повеќе »

Како турските серии станаа посебен dizi жанр и го освоија светот

Според variety.com, благодарение на интернационалната дистрибуција и освојувањето на глобална публика, Турција стана втора во светот, веднаш зад САД, во поглед на продукција и дистрибуција на телевизиска содржина. Огромна публика за таа содржина има во Русија, Кина, Кореја, Блискиот Исток и Јужна Америка. Во моментов, Чиле е најголем консумент на …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!