Дневни Архиви: 21/10/2020 | 18:31

Денови на медиумската писменост 2020 организирани преку интернет

Од 26 октомври до 2 ноември 2020 година, ќе се одржи второто издание на Деновите на медиумската писменост организирани од Мрежата за медиумската писменост. Во текот на ДМП 2020, сите заинтересирани граѓани ќе имаат можност да се вклучат во активностите предвидени со овогодишната програма, кои вклучуваат: работилници, дебати, вебинари и …

Повеќе »

Сервали и Скарлет Ибис птици пристигнуваат во Скопска Зоолошка

Наскоро во Зоолошка градина Скопје ќе пристигнат сервали и црвени птици од видот Скарлет Ибис . Сервалите се африкански предатори од семејството мачки. Сервалот е еден од најголемите претставници од седумте видови на мали мачки, кои го населуваат континентот. Сервалот претежно живее во Африка, во суб-сахарскиот дел на континентот со …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!