Дневни Архиви: 14/03/2019 | 21:28

Откриваме – се снима втора сезона од „Фамилијата Марковски“

Почитувани читатели, ве информираме дека домашната серија “Фамилијата Марковски” се враќа на малите екрани. Од есен, очекувајте втора сезона од приказната која ги освои гледачите. Нови реални проблеми во животите на Марковски. Уште еден одраз на нашето живеење, ново огледало на општествените проблеми и стеги во кои живееме. Ексклузивно – …

Повеќе »

18+ | АВМУ реагира до Телма и 24 за серии кои се веќе завршени

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиуми реагираше до ТВ Телма и ТВ 24 за погрешно категoризирани серии во нивните програмски шеми кои се емитуваат во погрешно време во денот. По извршен вонреден програмски надзор по добиена претставка и констатирано прекршување на правилата за заштита на малолетната публика, Советот на Агенцијата …

Повеќе »