Дневни Архиви: 14/02/2024 | 13:26

„Балканска приказна“ вечерва на Сител, серија снимена во Македонија

Таму рано сонце изгрева, таму сонце касно заоѓа. Кај што сѐ на среќа мириса, мириса на Македонија. Таму Шара небо искина, таму Вардар земја милува. Денот таму со песна почнува, таму збор е вреден како грош, таму нема човек лош. Таму љубов сказна пишува, со полни гради сѐ се дишува. …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!