Дневни Архиви: 27/10/2021 | 21:03

TrashTour: The Movie! – документарен филм од „За Почиста Македонија“

TrashTour: The Movie!, краткометражен документарен филм кој ги прикажува настаните и одвивањата за време на проектот TrashTour кој e спроведен од 24–29 Август низ повеќе градови во Македонија – Кичево, Охрид, Прилеп, Кавадарци, Струмица и Штип. За Почиста Македонија е еколошко движење кое се појави во 2020 со цел преку …

Повеќе »

Прва ретроспективна изложба на Дороти Пачкова во Куманово

Петок, 29 Октомври, 2021 година, 14 часот, НУЦК Трајко Прокопиев, Куманово – прва изложба на Дотори Пачкова.  „РЕТРОСПЕКТИВ-РЕТРОАКТИВ” поставката вклучува и обединува дела, од сите, над 30 самостојни изложби кои авторката ги поставила во земјата и странство, како и поединечни дела со кои била дел од групни изложби. Оваа пресек …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!