Дневни Архиви: 13/10/2021 | 22:30

Промоција на „222 антиупатства за лична употреба“ од Прокопиев

В четврток (14.10.2021), со почеток од 19 часот, во културниот центар и кафе-книжарница „Везилка” во Битола, ќе се одржи промоција на книгата „222 антиупатства за лична употреба (1978-2018)” од Александар Прокопиев. За книгата ќе говори писателот и критичар Сашо Огненовски. Книгата претставува заокружување на 40 годишното творештво на оваа исклучително …

Повеќе »

Агро производителите ќе добијат e-поддршка за своите производи

Македонските агро производители ќе добијат можност бесплатно да ги усовршат нивните дигитални вештини, но и да научат како подобро да ги пласираат своите производи на домашните веб платформи за е-трговија, преку јавниот повик кој го објави Асоцијацијата за е-трговија на Македонија. Оваа активност е дел од иницијативата „Agri E-commerce” којa …

Повеќе »

Композиција од Дарија Андовска на над 35 радио-станици во целиот свет

На 13.10.2021 во 20ч во Биоскоп Балкан во Белград, во рамките на 67-то издание на IRC – International Rostrum of Composers, на концертот на ансамблот Метаморфозис ќе се изведе композицијата „даМар“ за соло виола и гудачки оркестар од македонската композиторка Дарија Андовска. Дарија Андовска е најавена како драг гостин од …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!