Дневни Архиви: 04/07/2021 | 22:20

Дарија Андовска со промоција на „даМар“ за соло виола и гудачки оркестар

Во Биоскоп Балкан на 2 јули во Белград, се случи светската премиера на најновата композиција на Дарија Андовска, “даМар” за соло виола и гудачки оркестар. Светската премиера беше во рамките на концертот Balkan Road на ансамблот Метаморфозис, на кој се изведоа дела и од реномираните композитори Фазил Сеј, Александра Вребалов, …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!