Дневни Архиви: 21/01/2022 | 14:33

Познати се пејачите кои ќе се борат за претставник на Евровизија 2022

Од вкупно пристигнати 47 композиции на Конкурсот, кои ги исполнија бараните пропозиции, стручната комисија избра максимални 6 композиции кои ќе земат учество во натпреварот, односно Националниот избор за Песна на Евровизија 2022… Согласно Правилата за одржување Национален избор за песна и претставник на Избор за Песна на Евровизија 2022, стручната …

Повеќе »

Светскиот бестселер – друштвената игра „Катан” отсега и на македонски

„Катан” (Catan), една од најпознатите друштвени игри во светот со преку 25 милиони продадени копии, конечно ќе може да ја играме и на македонски јазик. Овој светски бестселер, кој досега е преведен на повеќе од 30 јазици, од годинава официјално ќе се продава и на македонски по иницијативата на „Гоблин …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!