Почетна / Вебновела (страна 35)

Вебновела

Одмазда – љубов и смртна казна (4-то продолжение)

Фаусто застана покрај својата сопруга, како да сакаше да му потенцира на странецот дека таа убава жена е негова сопственост. – Навистина жалам за загубата на Вашата мајка, – рече Естер, не можејки да го отргне погледот од шармантниот странец. – Беше неверојатна жена.– Ви благодарам, госпоѓо. – Ако пречам …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (трето продолжение)

Старата Тили ги живееше последните мигови, стравувајки дека нема да има можност повторно да го види својот сакан син кој доаѓаше од далеку. Марија Грација, нејзината постара ќерка, седеше покрај постелата на својата мајка која одвај говореше:– Брат ти мора да ја знае вистината…Марија Грација…Морам да ти ја кажам вистината …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (второ продолжение)

Како мало дете, Енцо Анџели беше одведен на север, далеку од својата фамилија, оставен да го израснат далечни роднини. Причината поради која Енцо не растеше на Темпестад беше доволна за да ја уништи фамилијата Кастењон. Денес, четириесет години подоцна, Енцо зачекори на истата земја каде што се роди. Телеграмата за …

Повеќе »

Пристигна новата вебновела на ТВ Пакет

Од авторот на првата македонска успешна вебновела „Црвена месечина“ ни доаѓа нова и поинаква приказна. Денеска започнуваме со објава на „Одмазда – љубов и смртна казна“. Моќниот наслов е доволен предизвик да се прочита ова прво издание. Доколку се навлечете, продолжението е тука веќе во среда. Уживајте!

Повеќе »

Црвена месечина – Финале

Дојде време да се збогуваме и со првата успешна вебновела во Македонија. Стотици од вас секојдневно ги читаа згодите и незгодите од животот на ликовите што се родија во главата на авторот, LucasScott. Големата секојдневна заинтересираност од посетителите да дознаат што ново ќе донесе “Црвената месечина” е награда за авторот …

Повеќе »

Црвена месечина 130

Сто и триесетто продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     Марија Клара низ солзи продолжи да го чита писмото од Артемио:– Со годините се претворив во манипулативен и болно амбициозен човек. Откако дознав дека Вероника умрела, се заколнав дека никогаш повеќе нема да љубам. Мојот живот го посветив на тоа …

Повеќе »

Црвена месечина 129

Сто дваесет и деветто продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     Додека возачите на шлеперите бараа начин да се ослободат од токсичниот отпад со кој беа наполнети нивните камиони, до нив пријде Алехнадро со својот автомобил. Со него беше и Дијана. – Кој сте вие?, – ги праша луѓето кои …

Повеќе »

Црвена месечина 128

Сто дваесет и осмо продолжение од вебновелата “Црвена месечина”   Шоферот ја остави Клеменсија на бараното место. Околу неа имаше само хектари дрва и шума во недоглед. Но, тоа беше местото каде што ја побара Висента да се видат. Висента излезе на патот.– Госпоѓице Клеменсија, ви благодарам што дојдовте. – …

Повеќе »

Црвена месечина 127

Сто дваесет и седмо продолжение од вебновелата “Црвена месечина”   Клеменсија го искористи моментот додека Марија Клара беше во бањата за да разговара со Дијана насамо.– Од оној пат кога Фабијан и кажа на Марија Клара дека била силувана, девојката не престана да прашува дали е вистина, стана љубопитна, се …

Повеќе »

Црвена месечина 126

Сто дваесет и шесто продолжение од вебновелата “Црвена месечина”   Мексико Сити Во еден луксузен ресторан, Алехандро ја чекаше својата соговорничка. Аурора доцнеше веќе, па си нарача аперитив за себе.– Прости ми што доцнам, – рече младата медицинска сестра кога се појави на масата. Носеше мини здолниште и високи потпетици, …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!