Почетна / Вебновела (страна 37)

Вебновела

Црвена месечина 115

Сто и петнаесетто продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     Силно ја повлече за нејзината рака и ја понесе кон телефонот. Марија Клара се опираше, но тоа му даваше повеќе сила. Почна да ја влече за коса до аголот на кој стоеше масичката со телефон. – Оди пред мене! Измисли …

Повеќе »

Црвена месечина 114

Сто и четиринаесетто продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     Клеменсија сеуште се протегаше низ креветот во својата соба, беше едно од оние утра кога сакаше да го прексокне појадокот и да ужива во топлата постела до доцна. Но, мораше да стане кога во собата влезе Магнолија.– Тетко, не ти …

Повеќе »

Црвена месечина 113

Сто и тринаесетто продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     Клеменсија сеуште се протегаше низ креветот во својата соба, беше едно од оние утра кога сакаше да го прексокне појадокот и да ужива во топлата постела до доцна. Но, мораше да стане кога во собата влезе Магнолија.– Тетко, не ти …

Повеќе »

Црвена месечина 112

Сто и дванаесетто продолжение од вебновелата “Црвена месечина” Алехандро повлече голтка од своето мате и погледна во Естер која нервозно запали цигара.– Сето ова е план на Артемио за да дојде до богатството, повеќе немам сомнеж, – рече Алехандро. – Она што не го знам е зошто му требаа толку …

Повеќе »

Црвена месечина 111

Сто и единаесетто продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     Артемио ја отвори вратата од неговиот апартман во хотелот Реал дел Монте и влезе Естер. – Естер, баш ти ми требаше. Сакав да знам дали си подготвена да заминеш на подолго во Мексико Сити? Потребна ми е личност од доверба, …

Повеќе »

Црвена месечина 110

Сто и десетто продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     Откако Алтаграсија и Имелда го псолужија ручекот на хациендата, Клеменсија ја начна темата за поделбата на населдството пред своите гости Алехандро и Дијана.– Навистина не знам како да го испалтиме Вашиот дел од наследството, господине Молина. Земјата нема да биде …

Повеќе »

Црвена месечина 109

Сто и деветто продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     – Молина ти го кажа тоа?, – Фабијан ја праша Естер, откако таа ги сподели сомнежите на Алехандро со својот брат.– Да, дека нашиот соучесник не предава. – И се однесуваше на Артемио?– Секако дека се однесуваше на Артемио, на …

Повеќе »

Црвена месечина 108

Сто и осмо продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     По појадокот во пансионот, Виснета го пиеше своето утринско ккафе со Лоренсо, кој ја начна темата од претходниот ден.– Размислував за она што ми го кажавте дека сакатеда побарате помош од оној господин, како се викаше…Молина. Искрено, сметам дека не …

Повеќе »

Црвена месечина 107

Сто и седмо продолжение од вебновелата “Црвена месечина”   Алехандро погледна во Естер, која се плашеше дека неговата исповест пред неа нема да резултира со добар крај. – Пред извесно време Сесилија се појави бремена, детето наводно беше мое. Морав да ја убијам бидејки не се вклопуваше во моите планови. …

Повеќе »

Црвена месечина 106

Сто и шесто продолжение од вебновелата “Црвена месечина”   Марија Клара ги избриша солзите од лицето и пријде до тлефонот кој упорно ѕвонеше.– Марија Клара, мораме да разговараме, – рече Естер од другата страна на линијата, со растреперен глас.– Што се случило, Естер?– Нешто што мораш да знаеш. Поврзано со …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!