Почетна / Вебновела (страна 36)

Вебновела

Црвена месечина 125

Сто дваесет и петто продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     Пас не можеше да поверува во тоа што го гледа. Целиот пат од хациендата до мртовачницата се молеше најденото тело да не биде на нејзиниот брат, но кога човекот ја отвори кесата во која лежеше одвај препознатливиот труп, жената …

Повеќе »

Црвена месечина 124

Сто дваесет и четврто продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     Висента беше одлучна да зборува со Артемио и да му префрли што се спуштил на толку низок начин за да ја добие ќерката. Лоренсо се обидуваше да ја разубеди.– Те молам немој да одиш. Опасно е за тебе. Не …

Повеќе »

Црвена месечина 123

Сто дваесет и трето продолжение од вебновелата “Црвена месечина”   Фабијан влезе во собата на Клеменсија, откако старицата го беше повикала својот зет на разговор. Она што го изненади Фабијан кога влезе во собата беше присуствто на Алехандро, кој мирно седеше на фотељата.– Фабијан, те повикав овде бидејки сакам да …

Повеќе »

Црвена месечина 122

Сто дваесет и второ продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     – Домот на фамилијата Валенсија, повелете.– Кој е? Маргарита, поврзи ме со Марија Клара те молам, – рече Алехандро од другата страна на линијата. – Госпоѓата не е дома, – излажа девојката. – Замина во Европа со нејзината тетка, …

Повеќе »

Црвена месечина 121

Сто дваесет и прво продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     Фабијан излезе од ординацијата на докторот. Во холот го пречека Клеменсија.– Зошто излезе, Фабијан? Каде е Марија Клара?– Имам лоша вест, Клеменсија…Марија Клара доживеала спонтан абортус. Го загубила детето.Клеменсија немо крикна, прекривајки ја својата уста со раката.– Поради стресот …

Повеќе »

Црвена месечина 120

Сто и дваесетто продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     За време на ручекот, Артемио ја извести Лусија за договорот со Антолин за ликвидација на Монтеро.– Зборував со Антолин и смета дека најдобро место за одвивање на планот е близу реката. – И како ќе дојде до несреќата?– Едноставно. Пред …

Повеќе »

Црвена месечина 119

Сто и деветнаесетто продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     Клеменсија посегна по шишенцето апчиња кое стоеше на наткасната. И требаше нешто за да ја смири од сознанието. Се врати назад на фотељата и му даде знак на Фабијан да продолжи.– Признавам дека погрешив кога му ги побарав парите на …

Повеќе »

Црвена месечина 118

Сто и осумнаесетто продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     Користејки ја приликата на интимна вечера со неговата ќерка, Лусија ја пребара работната соба на Артемио, каде што го најде неговиот тестамент. – Лажго!, – процеди низ заби, држејки ја хартијата в рака. – Половина од се и остава на …

Повеќе »

Црвена месечина 117

Сто и седумнаесетто продолжение од вебновелата “Црвена месечина”   Кармен гледаше сито во својата соговорничка. Знаеше дека тоа беа зборовите кои ќе ја премислат Лусија, нештата кои ќе направат да му ги заврти грбот на Сантибањез.– Артемио не ти кажал, претпоставувам?!– Не…Кога останав без мојот татко, ми кажа дека секогаш …

Повеќе »

Црвена месечина 116

Сто и шеснаесетто продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     Пас седеше замислено во кујната на хациендата, додека Маргарита и зборуваше нешто, но ниту збор не допираше до неа.– Мамо, мамо, ме слушаш ли или зборувам со ѕидови?, – извика Маргарита на крајот.– Прости ми, ќерко. Што велеше?– Што ти …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!