Почетна / Вебновела (страна 10)

Вебновела

ВРЕЛА СТРАСТ, #029 | ARDIENTE PASIÓN

–          Ништо нема меѓу нас, – се побуни Тристан на нападите од страна на дон Вадо. –          Ја познавам мојата внука, рудару. Дамијана не прави услуги. Сигурен сум дека сака нешто од тебе. –          Да, само сакав да ја поправам грешката која сите ние му ја нанесовме на Тристан, – …

Повеќе »

ВРЕЛА СТРАСТ, #028 | ARDIENTE PASIÓN

Кога останаа сами во трпезаријата, Ектор ја грабната својата мајка за рака. –          Можеш ли да ми објасниш што бараш тука, мајко? Што мислеше како ќе ми биде кога ќе те видам облечена како слугинка? Клечиш пред дон Вадо и му ги чистиш чевлите, – додаде огорчено. –          Имаш право …

Повеќе »

ВРЕЛА СТРАСТ, #027 | ARDIENTE PASIÓN

  Дамијана немаше што да загуби. Мораше да го заврши започнатото. Се заврте кон Ектор. –          Виновен си колку што сум и јас за она што се случи. Никогаш не одлучував сама. Се што направив беше со твоја согласност. Платив кауција за Тристан Фуего бидејки ти тврдеше дека е невин. …

Повеќе »

ВРЕЛА СТРАСТ, #026 | ARDIENTE PASIÓN

Дамијана успеа да се извлече од силните раце на двајцата чувари кои ја изнесоа од нејзината веќе поранешна канцеларија. –          Пуштете ме! Не ми треба вашата помош, самата можам да излезам. Додека се бореше со обезбедувањето, во холот наиде на Ектор. –          Види на кој стап ме доведе мојот сакан …

Повеќе »

ВРЕЛА СТРАСТ, #025 | ARDIENTE PASIÓN

Антолин Варгас имаше договорен состанок со дон Вадо во топилницата. –          Не ми служиш за ништо!, – бесно го нападна дон Вадо. –          Дојдов да ја преземам одговорноста дон Вадо. Направив се за да го тргнеме Тристан Фуего од патот. Се беше под конторла… –          Ништо не е под контрола! …

Повеќе »

ВРЕЛА СТРАСТ, #024 | ARDIENTE PASIÓN

  24то продолжение   Матакан беше и повеќе од свесен дека доколку го задоволи дон Вадо, вечно ќе ја има неговата наклонетост, затоа и му беше од толку важно значење да открие што повеќе за фамилијата на Ектор Фалкон. По неуспешниот обид за убиство врз Тристан Фуего, Матакан беше свесен …

Повеќе »

ВРЕЛА СТРАСТ, #023 | ARDIENTE PASIÓN

23то продолжение   Непрегледен број рудари слегваа кон рудникот. Секој со своите мисли се упатуваше кон своето работно место. Им беше мило што Тристан се врати на својата работна позиција по краткото отсуство.  Мисијата на Тристан беше да се обединат и чесно да работат за да им докажат на своте …

Повеќе »

ВРЕЛА СТРАСТ, #022 | ARDIENTE PASIÓN

Јулиса ја остави тоалетата на масичката и пријде до Тристан кој нервозно гледаше во неа па во неговиот брат. –          Тристан, дозволи ми да ти објаснам. –          Нема што да ми објасниш, Јулиса. Мајка ми беше во право, она анонимно писмо исто така…Ти и Ектор Фалкон сте заедно! –          Тристан, …

Повеќе »

ВРЕЛА СТРАСТ, #021 | ARDIENTE PASIÓN

  Саломон мораше да му признае на својот пријател дека Јулиса е навистина преубава девојка. –          Сега гледам зошто толку се интересиаш за неа. –          Јулиса ќе биде само моја, Саломон. –          Мислев дека е девојка на твојот брат. –          Тристан нема што да и понуди и ќе мора да …

Повеќе »

ВРЕЛА СТРАСТ, #020 | ARDIENTE PASIÓN

Моќните водопади лизгаа право во водата на реката на неколку километри од градот. Опкружен со високи врби и неверојатен мир, работеше еден од најскапите ресторани во Малиналко. Имаше можност да бира скапа храна каква што никогаш немаше вкусено, тоа пладне, но Јулиса одби да земе било што. –          Не благодарам, …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!