Почетна / Вебновела (страна 38)

Вебновела

Црвена месечина 105

Сто и петто продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     Алехандро го сопре својот автомобил пред хациендата и кога излезе од него, се најде лице во лице со Епигменио.– Сакам да зборувам со тебе,- рече шоферот.– За што?– За нешто што те засега тебе. Нешто кое не сакаш да биде …

Повеќе »

Црвена месечина 104

    Сто и четврто продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     Дијана излезе од лифтот на катот каде што беше нејзината соба, кога во ходникот наиде на Карлос.– Зборуваше со Алехандро?, – ја праша.– Да. Фабијан ќе и даде развод на Марија Клара и ќе се омажи со Алехандро.– …

Повеќе »

Црвена месечина 103

    Сто и трето продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     Висента работеше на ручекот кој го спремаше за своите гости, и ја погледнуваш теленовелата на телевизорчето во кујната, кога влезе Матилде.– Пред малку се јави татко ми. Рече дека ми пратил букет. Букет кој никогаш не го добив.– …

Повеќе »

Црвена месечина 102

    Сто и второ продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     Ноќта веќе беше надлабоко спуштена. Алехандро и подготвуваше мате, а таа не знаеше како да му ја каже новоста, исплашена од стравот кој и го всади Магнолија, го праша дали сака деца и дали размислувал за истите.– Секако …

Повеќе »

Црвена месечина 101

    Сто и прво продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     Матилде не можеше да поверува во приказната која и ја раскажа нејзината мајка, кога се врати назад во Сан Кристобал. – Значи Алехандро е син на твојата пријателка Рут?– Така е, – потври Висента, посегнувајки по фотографијата на …

Повеќе »

Црвена месечина 100

    100-то продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     Доцна во ноќта, Фабијан ја извести Естер за враќањето на Алехандро на хациендата. – Предмалку зборувал со Марија Клара. Ми кажа Клеменсија. – Како е можно да се изборил за слобода толку брзо?– Истото се прашувам и јас. Пред да …

Повеќе »

Црвена месечина 99

    Деведесет и деветто продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     Алехандро гледаше шокирано во девојката пред себе. Во онаа палава тинејџерка која го опседнуваше додека живееше во пансионот на доња Висента. – Сеси, навистина не знам што зборуваш, но тоа дете не е мое, не може да биде.– …

Повеќе »

Црвена месечина 98

    Деведесет и осмо продолжение од вебновелата “Црвена месечина”     Естер се врати од хотелот и го забележа автомобилот на Фабијан паркиран на паркингот, но не очекуваше дека ќе го затекне во компромитирачка положба. Кога влезе во собата, го наиде во интимна положба со Маргарита, додека нивните алишта …

Повеќе »

Црвена месечина 97

    Деведесет и седмо продолжение од вебновелата “Црвена месечина”   Беше пладне, а сонцето веќе беше високо на небото кога Алехандро се најде со својот автомобил на пат кон Мексико Сити. Со него беше и Дијана, која инсистираше да го придружува.– Навситина не треба да се откажеш од наследството, …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!