Почетна / Вебновела (страна 34)

Вебновела

Одмазда – љубов и смртна казна (14-то продолжение)

  Наредбата на Антониета беше и повеќе од јасна. Беше украден вреден златен чаосвник од низата наследство на Кастењон и беше одлучена да го најде по секоја цена а претресот кај слугинките беше првата работа која ја имаше зацртано да ја направи.– Со сета должна почит, госпоѓице, – и се …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (13-то продолжение)

  Сега кога Алис имаше голем мотив да и плати на италијанката од борделот, во замена за нејзиниот молк и нешто многу повеќе, се искраде во собата на својата мајка и прочепка по фиоките, бидејки добро знаеше дека некаде во собата Лукреција некаде го крие ковчежето со пари. Го пронајде …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (12-то продолжение)

  Сиот свој гнев, Фаусто Кастењон го насобра во стисокот на својата тупаница која заврши во лицето на Енцо Анџели, кој ја загуби својата рамнотежа и се затетераве, замалку удирајки во каминот на библиотеката.– Кој се замислуваш дека си, доаѓаш во моја куќа и ми се обраќаш со таков тон?– …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (11-то продолжение)

  Нешто подоцна таа вечер, во колибата од спротива, Марија Грација ја послужи со вечера својата фамилија. – Толку сум изморена што одвај чекам да си легнам, – се пожали Моналиса.– Кутрата моја ќерка, имаше долг ден, – Марија Грација ја помилува по темето на косата. – Антенор, во куќата …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (10-то продолжение)

Во борделот на тетка Кармен, Рикардо лежеше гол на креветот на куртизаната Кристина, со рацете под главата, дремеше додека срцето во градите сеуште му отскокнуваше во ритамот на штотуку завршениот однос. Кристина го искористи моментот на слабост кај момчето, па прочепка во неговото палто, закачено на столот. Наиде на златен …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (9-то продолжение)

Одбиена и разочарана, Алис го напушти борделот на тетка Кармен, но пред да влезе во својот автомобил, наиде на Рикардо, својот роднина, кој беше крајн изненаден што ја гледа на такво место.– Алисиња, што бараш ти овде?!Рикардо Кастењон слезе од својот коњ и држејки ги уздите пријде до својата роднина …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (8-мо продолжение)

Помеѓу низата диви рози кои се нижеа по ѕидот на старата куќа, Елиса стоеше од страна и со неверување гледаше како нејзината мајка му набива рогови на својот татко. Да и кажеше некој немаше да верува, дури ни сега не им веруваше на своите очи, но немаше сомнеж, Естер страсно …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (7-мо продолжение)

Погребот на старата Тили се одржа на селските гробишта зад црквата. Присуствуваа речиси сите вработени на хациендата, стопаните на истата и фамилијата Анџели. Откако сандакот на старата жена беше спуштен два метри под земјата, во својот вечен дом, Енцо отстапи со цел да одржи краток говор за својата мајка, но …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (6-то продолжение)

Кристина и нејзиниот брат Енцо се држеа во цврста прегратка, кога младата жена дојде на хациендата тоа утро, откако слушна за смртта на својата мајка.– Кристина, толку многу копнеев да те видам, сестро. – Ај, Енцо, брате мој…, – крикна жената држејки се цврсто за прегратката на својот брат.– Енцо, …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (5-то продолжение)

Естер легна на својот кревет, додека Антониета и ја преврзуваше раната на коленотот со билни тревки и завој. – Сакате ли да останам со неа, Фаусто?, – го праша својот газда откако ја преврза раната и ја подигна ногат на Естер врз потпирач.– Не јас ќе се погрижам за неа, …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!