Почетна / Вебновела (страна 32)

Вебновела

Одмазда – љубов и смртна казна (34. продолжение)

По бурниот разговор кој го имаше со својата ќерка, Естер влезе во собата на својата роднина. Лукреција ја изгасна цигарата во пепелникот и рече;– Не можам да разберам зошто таткото на Фаусто и оставил земја на нана Тили.– Ниту јас можам да разберам, – рече Естер, седнувајки на столот. – …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (33. продолжение)

Антенор за момент заборави кој е господин а кој е работник помеѓу него и младиот Рикардо Кастењон кога го најде во компромитирачка положба со неговата ќерка. Го грабна за врат со своите цврсти, работнички раце и го притисна толку силно што бојата на лицето на Рикардо се промени за миг.– …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (32. продолжение)

Вистината беше болна колку што беше и шокантна. Енцо негираше со главата, додека очајно гледаше во својата помлада сестра, очекувајки од неа да го негира кажаното.– Не, сорела, тоа не е вистина. Те излажале…– За жал, тоа е вистината, Енцо. Ти си син на дон Ињаки Кастењон.– Не, не…

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (31. продолжение)

Енцо погледна на својот рачен часовник. Беше скоро па полноќ. Естер најверојатно веќе го чека на договореното место, помисли и излезе од својата соба. За негова среќа Кристина веќе спиеше на каучот во дневната просторија, па немаше потреба да и објаснува каде ќе оди во таа доба. Излезе од бараката, …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (30. продолжение)

Анибал почуствува како му се заледува крвта во телото. Како ќе ги погледне во лице своите родители кога Лукреција ќе им ја каже вистината?! Како ќе реагира неговата мајка кога ќе дознае дека бил интимен со својата тетка? Како ќе реагира неговиот татко кога ќе дознае дека ја љуби жената …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (29. продолжение)

Елиса стоеше како кип на верандата, смислувајки изговор и оправданиe пред својата мајка.– Те прашав нешто, Елиса. Што правиш тука? Каде си тргнала во оваа доба од ноќта?– Сакав само да прашам како е Енцо, – искрено одговори девојката.– Можеше да ја прашаш утре Марија Грација. – Сигурно си изненадена …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (28. продолжение)

Веста за друмските разбојници и нападот врз Енцо набрзина се рашири низ целата фазенда. Алис ја побара мајка си во нејзината соба. Лукреција немирно палеше цигара врз цигара.– Разбра ли што се случило?– Да.– Кутрата Кристина. – Престани да се грижиш за таа ороспија, Алисиња. – Мамо, како можеш да …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (27. продолжение)

Лукреција не беше од оние жени кои сакаа рано да го започнат денот, особено во вака лоши временски услови. Се излежуваше до доцна во својата постела, облечена во тенка ноќница која ги истакнуваше сите нејзини женски атрибути. Некој затропа на вратата и пред да успее да праша кој е, пред …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (26. продолжение)

  Во собата влезе и Естер, веднаш откако Антониета и соопшти дека Елиса не е добро.– Како е моето девојче?, – праша задишано, поради брзиот од од капелата до куќата.– Подобро сум, – одговори Елиса.– Можеби треба да побараме доктор, – инсистираше Естер, држејки ја во прегратка саканата ќерка.– Добро …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (25. продолжение)

    Естер и Лукреција внимателно ја напуштија фазендата. Естер имаше некој убав немир во себе, чекајки да се сретне со саканиот на договореното место. Нејзина среќа, крај неа беше Лукреција како заштита и изговор ако биде фатена.Само што слегоа од верандата, до жените пријдоа Фаусто и Антенор.– Естер! Добро …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!