Почетна / Вебновела (страна 3)

Вебновела

Научи ме да летам | Enseñame a Volar #028

#28мо продолжение     Бакнежот помеѓу Каталина и Себастијан беше краток, но полн со страст и неизвесност. Кога тој ја пушти од своите силни раце, таа го заврши она што го почна. Му замавна силна шлаканица. –       Дали Агата те прати и по ова?, – ја праша иронично. – Дали …

Повеќе »

Научи ме да летам | Enseñame a Volar #027

Научиме да летам #27мо продолжение                 Себастијан гледаше во својот брат наспроти себе и не знаеше со кое лице да ја негира романсата помеѓу него и Каталина, бидејки Мануел очигледно беше решен да зборува на таа тема. –       Во една работа грешиш, Мануел, и дозволи ми да ти …

Повеќе »

Научи ме да летам | Enseñame a Volar #026

#26то продолжение                 Со растреперени раце, Гато ја зеде подадената шоља со мате од рацете на Себастијан, кој стави пилула за смирување претходно во течноста. Фредо се повлече во својата соба, па Себастијан седна наспроти нервозното момче и длабоко погледна во неговите очи, па праша; –       Сега кажи …

Повеќе »

Научи ме да летам | Enseñame a Volar #025

#25то продолжение                 Лажните солзи на Емператриз протекоа по нејзината бела кожа пред полицискиот инспектор. –       Во ред е, смирете се, госпоѓо. Верувајте во нас. Ние ќе го пронајдеме злосторникот.     Откако даде изјава пред надлежните, Себастијан се врати назад во автомобилот каде што го чекаше Каталина. …

Повеќе »

Научи ме да летам | Enseñame a Volar #024

#24то продолжение       Градинарот на фамилијата Ламас, Гато, лежеше на креветот во својата соба, кога слушна како некој ја отвра вратата. Изрипа од креветот кога ја здогледа. –       Госпоѓо Емператриз. –       Морам да зборувам со тебе, Гато. Во последно време недостасуваат некои работи од куќава. Меѓу нив и …

Повеќе »

Научи ме да летам | Enseñame a Volar #023

#23то продолжение                   Каталина и Луз се најдоа тоа попладне во една кафетерија. Каталина нарача коктел додека ја чекаше својата сестра. Само што беше завршен состанокот кој и го зададе Мануел и чекаше да помине времето за да појде во станицата како што му вети на Себастијан. …

Повеќе »

Научи ме да летам | Enseñame a Volar #022

#22ро продолжение     Каталина излезе од лифот на приземјето од зградата на Фалкон Ерлајнс. Се себе носеше потребна документација за состанокот кој и го наметна Мануел, кога почувствува како некој ја повлекува за раката наназад. Се заврте и го забележа Себастијан пред себе. Гледајки ги повторно тие очи пред …

Повеќе »

Научи ме да летам | Enseñame a Volar #021

#21во продолжение       Мануел го сопре атомобилот пред една стара хациенда, која делуваше напуштено. Каталина сеуште не ја разбираше идејата зошто возеа скоро еден час до тоа напуштено место. –       Што гледаш?, – ја праша Мануел. –       Стара хациенда во која сигурно живеат духови, – одговори таа. –       …

Повеќе »

Научи ме да летам | Enseñame a Volar #020

#20то продолжение       Браулио ја изгасна цигарата во пепелникот и со десната рака го шлапна задникот на жената која му го пакуваше куферот со алишта. –       Што би правел без тебе Перлита? –       Наместо да ме гледаш како пакувам, оди истуширај се. Уште да задоцниме по твоја вина. …

Повеќе »

Научи ме да летам | Enseñame a Volar #019

#19то продолжение       Себастијан се разбуди неколку минути по пладне. Сакаше да го посети својот татко. Го провери телефонот, но немаше пораки. Го сфати тоа како добра вест. Влезе под туш и петнаесет минути подоцна влезе во кујната и посегна во креденоцот по мусли и млеко. Додека си …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!