Почетна / Вебновела (страна 4)

Вебновела

Научи ме да летам | Enseñame a Volar #018

#18то продолжениe                   Исадора пријде до Каталина, откако насобраните жени во еден глас изгласаа да и ја предвидат иднината на неестата. Каталина иако не веруваше во гатачки, сепак ја подаде рката.             Исадора ја зеде нежната дланка на Каталина и за кратко ја испушти. –       Одбивам да …

Повеќе »

Научи ме да летам | Enseñame a Volar #017

  #17то продолжение   Лусијано Ламас седеше во полумрачната библиотека, која му служеше и како работна соба сите овие години. Единствено светлина доаѓаше од прозорецот од градината. Бендот беше сместен во близина на таа страна од куќата, па музиката гласно се слушаше и во внатрешноста. Лусијано седеше некое време сам, …

Повеќе »

Научи ме да летам | Enseñame a Volar #015

  #15то продолжение   Мануел го напушти ресторанот и се упати кон паркингот каде што го беше паркирал својот автомобил. Одеднаш, пребледе како да видел дух. –       Мислеше дека ќе се извлечеш без да ми платиш, Ламас?, – го праша човекот со темни очила за сонце на себе. Мануел добро …

Повеќе »

Научи ме да летам | Enseñame a Volar #014

#14то продолжение       Лусијано седеше во својата фотеља во работната соба со чашка коњак и мраз пред себе, кога влезе Емператриз. –       Лусијано, драги. Како си? Дознав дека син ти е жив. Не знаеш колку ми олесна, морковче. –       Спакувај си ги работите и излегувај од оваа куќа. …

Повеќе »

Научи ме да летам | Enseñame a Volar #013

#13то продолжение                   Каталина почувствува како Себастијан прво нежно ја допре нејзината долна уста. Почувствува топлина по целото тело, како никој да не ја бакнал претходно. Двете усни се споија во страсен бакнеж, исполнет со желба. Во еден момент, усните им се разделија, а погледите им се …

Повеќе »

Научи ме да летам | Enseñame a Volar #012

#12то продолжение       Рано тоа утро, Мерседес го облече еден од најубавите фустни кои ги имаше во плаКатат и на глава ја стави сламената шапка која ја штитеше од сонце. Кога нејзината болничарка Дијана влезе во собата, ја затекна како го реди бисерниот гердан околу вратот. –       Добро …

Повеќе »

Научи ме да летам | Enseñame a Volar #011

    #11то продолжение   Во меѓувреме, Фредо се погрижи сите патници да се засолнат во трупот на авионот со цел да не бидат изложени на силната бура која владееше во џунглата. Откако со светлосната батерија ги провери сите патници, седна до стјуардесата Марија, која не можеше да заспие. –       …

Повеќе »

Научи ме да летам | Enseñame a Volar #010

  #10то продолжение       –       Ако сакаш да останам во Фалкон, ова е последната саботажа, – беа условите на Рафаел Уриостеги. –       Невозможно – одби Мануел. – Не сме сами во ова како шо мислиш. Тој некој сака да продолжиме. –       Да саботираме? –       Не…Или можеби да. Тој …

Повеќе »

Научи ме да летам | Enseñame a Volar #009

  #9то продолжение   Себастијан и Каталина продолжија да талкаат по џунглата барајки било каква трага од цивилизација која би ги спасила од преживување. Тој одеднаш наслушна дека Каталина не го следи па се заврте. На неколку метри зад него, таа бараше нешто на земјата помеѓу тревите. –       Што правиш? …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!