Дневни Архиви: 13/12/2019 | 09:57

ТВ Времеплов | Ве потсетуваме на првата емитувана руска серија

“Никогаш не вели никогаш” е првата руска теленовела прикажана во Македонија. На А1 беше преведена Никогаш не вели никогаш, иако вистинскиот наслов е Секогаш вели секогаш, создаден по аналогија на Never say never од филмовите за Џејмс Бонд. Во 2004 година, серијата добила две награди за најдобра серија на годината …

Повеќе »

Промовирана стихозбирката „Скршен аватар“ на Чапаровска

Збирката Скршен аватар на поетесата Магдалена Чапаровска во издание на литературното списание Современост беше промовирана пред јавноста во Домот на културата “Кочо Рацин”. Промотот на книгата беше Славчо Ковилоски, а стиховите ги читаше поетесата Катерина Гогова. Скршен аватар …е обид да се пресликаат надворешните, но пред се внатрешните конфликти кои …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!