Почетна / Телевизија / ТВ Лица / Телма вработува новинар за деск и за веб сајтот

Телма вработува новинар за деск и за веб сајтот

ТВ Телма вработува новинар на работна позиција деск и новинар на веб страната www.telma.com.mk. за потребите на информативната редакција на телевизијата. Заинтересираните новинари со искуство или почетници може да конкурираат со испраќање на кратка биографија и контакт-информации на електронската искуство: [email protected]

Кандидатите треба да имаат искуство во новинарството и потребни дигитални вештини за работа во деск односно на веб сајт (познавања на основни компјутерски програми како Office word и WordPress).

Потребно е одлично познавање на македонскиот литературен јазик, како и вештина за читање на новинарски прилози и содржини.

Почетниците треба да имаат завршено студиска група по новинарство на Универзитетите во Македонија или сродни наставни програми односно Факултети за новинарство доколку студирале во странство.

Кандидатите треба да имаат искуство со работа во тим, како и иксуство за работа со креирање на содржини во определен временски рок.

| ТВ Пакет

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мишко си заминува од ТВ 24 : Почнаа да дуваат чудни ветришта

Мишко Иванов, долгогодишен новинар во ТВ24 и автор на “Патот до успехот” ја информираше јавноста …

error: Содржината е заштитена!