Почетна / Вебновела (страна 29)

Вебновела

Одмазда – љубов и смртна казна (63. продолжение)

    Естер ја ослободи косата од од шнолите и црни кадрици паднаа преку нејзините раменици се до половината. Имаше густа, црна, кадрава и сјајна коса. Секогаш имаше убава коса, уште од малечка. Го гледаше својот одраз во огледалото. Лицето бледо, но со убави црти. Очите бистро зелени, иако црвени …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (62. продолжение)

  Црвените карамфили сеуште стоеа онаму каде што ги остави Фаусто. Естер немаше ни желба да ги стави во вода. Одеднаш слушна како камче удира по нејзиниот прозорец. Слушна како некој тивко го изговара нејзиното име. Срцето почна да и удира во градите. Беше Енцо. Што ли сака? Што ќе …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (61 продолжение)

Моналиса исплашена за животот на својот сакан, застана помеѓу Рикардо и нејзиниот вујко кој стрелаше омраза и презаир кон младичот преку својот поглед.– Но, вујче, Рикардо не е виновен за тоа што се сллучи…– Влези дома, Моналиса!, – ја прекори.– Но, вујко, те молам…  

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (60. продолжение)

Алисиња имаше потреба да разговара со својата мајка за состојбата во која се наоѓаше. Веруваше дека и покрај се, Лукреција знае да биде разумна и дека ќе ја разбере.– Мораш да ме разбереш, мајко. Како што одминува денот така станувам се поочајна. Кога паѓа ноќта, ме фаќа страв, паника…– Алисиња, …

Повеќе »

Интервју со авторот на вебновелата „Одмазда“

  Свесни сме дека со нетрпение го очекувате новото продолжение од популарната вебновела „Одмазда“, која што ја читате ексклузивно на ТВ Пакет. Но, овој пат ќе направиме пауза со новелата и ќе поразговараме малку со виновникот за создавањето на оваа оригинална приказна. Се работи за авторот Јовица Крстевски, истиот оној …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (59. продолжение)

  Возењето со ролсот низ селото беше вистинско блажество за Моналиса која уживаше во привилегијата да биде во друштво на младиот Кастењон. Кога завршија со возењето и Рикардо го врати автомобилот, Моналиса со воодушевување му призна.– Не знаев дека толку умешно можеш да управуваш со возило, Рикардо. Каде научи?– Во …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (58. продолжение)

  Поминаа три ноќи откако го виде последен пат. Се прашуваше зошто не дојде пак како онаа вечер, да се искраде преку прозорецот за да ја види?! Мислите на Естер ги прекина кога некој затропа на вратата. Откако даде дозвола за влез, во собата се појави Антониета. Естер презирно ја …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (57. продолжение)

Естер чекореше низ собата како дива ѕверка затворена во кафез. Во позадина догоруваа неколку свеќи, правејки сенки на ѕидовите, а низ отворените прозорци допираше песната на утовите. Мислеше на Енцо и се прашуваше што ли прави во овој момент. Дали мисли на неа?! Седна на фотељата и зеде еден роман …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (56. продолжение)

Кога падна ноќта, по вечерата, Анибал зеде дел од вечерата и ја понесе со себе во собата на својата сестра.– Анибал, те молам пушти ме одовде, не ме држете затворена како куче.– Елиса, нека ти биде јасно дека нема да излезеш од оваа соба додека не го промениш тоа однесување. …

Повеќе »

Одмазда – љубов и смртна казна (55. продолжение)

Лукреција немаше друг излез освен да разговара со Анибал. Откако Алис се закани дека може да стори се ако Анибал продолжува да инсистира на потомство, загрижената мајка го посети својот зет пред визбата, каде што Анибал ги завршуваше дневние обрски под сонцето во залез.– Анибал, сакам да зборувам со тебе. …

Повеќе »
error: Содржината е заштитена!