Почетна / Живот / Успешно завршен саем за македонската компанија РИ ЕП- Охрид во Полска

Успешно завршен саем за македонската компанија РИ ЕП- Охрид во Полска

 

Најдобриот македонски природен камен Травертин беше претставен на саемот Kamień-Stone во градот Познан, Полска. Друштвото за производство на комерцијални блокови, масивни елементи и плочест материјал „РИ-ЕП ДОО“ – Охрид со изложување на сопственото производство се претстави на уште еден од главните европски саеми за природен камен. РИ-ЕП е компанија којашто поседува рудник за травертин и два погони за преработка. Компанијата активно се занимава со експлоатација на травертин и негова преработка од 1995 година.

 

 

„Ова беше уште еден одличен саем каде ги презентиравме нашите производи и се отворија нови можности за соработка и планирање извоз на Далечен Исток во Јапонија. Да се биде дел од саемот STONE значи дека, пред сè, имате висок квалитет на производите кои ги задоволуваат стандардите на национално и меѓународно ниво што е уште една потврда за нашата добра производна практика“ – изјавија од компанијата.

Во текот на саемското претставување, раководството на РИ-ЕП воспоставија контакти со компании од голем број европски држави, како и компании од Блискиот Исток. Претходно во септември рудникот успешно се претстави со своите производи на саемот за камен Marmomacc во Верона, Италија.

На саемот Kamień-Stone се случуваат најважните деловни средби од индустријата за камен во Централна и Источна Европа. Учествуваат компании од Европа и светот. Таму се презентираат најновите производи, се дискутира на теми важни за одржување на индустријата, има интерактивна презентација на професионални машини, уреди и нови технологии. Се одржуваат и конференции и обуки на кои се информираат со сите новости од делот на индустријата за природен камен.

 

 

 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

ИНРЕКОМ ги анализира донесените владини уредби за медиумите

Институтот за развој на електронски комуникации со свои коментари за последните донесени уредби од страна …

Leave a Reply

error: Содржината е заштитена!