SIDEBAR TOP BANER 1
Почетна / Телевизија / МТВ : Реакцијата на СДСМ е директен притисок кон работата на МТВ

МТВ : Реакцијата на СДСМ е директен притисок кон работата на МТВ

МРТ: Обвинувањата на СДСМ се неосновани

 

По реакцијата на СДСМ во врска со отворената програма на Македонската телевизија, се јави и јавниот национален сервис со свој демант, кој ви го пренесуваме во целост во продолжение :

Изнесените ставови на присутните гости во студиото се нивни лични ставови. Јавниот сервис ги отфрла наводите дека со денешната програма, МТВ ги оспорила и ги довела во прашање стратешките интереси на Република Македонија, и дека членството во ЕУ и НАТО го свела на полемика, како определба на една политичка структура.

Македонската радиотелевизија најостро ги демантира наводите на СДСМ дека со денешната програма се погазени националните и стратешките интереси.

Јавниот сервис и годинава, како со години наназад, организираше отворена програма со која вршеше директни преноси од говорите на претставниците на државниот врв и во кој, како и досега, учествуваа историчари и се емитуваат прилози поврзани со Илинден.

Изнесените ставови на присутните гости во студиото се нивни лични ставови. Јавниот сервис ги отфрла наводите дека со денешната програма, МТВ ги оспорила и ги довела во прашање стратешките интереси на Република Македонија, и дека членството во ЕУ и НАТО го свела на полемика, како определба на една политичка структура.

Ваквата реакција на СДСМ, МТВ ја оценува како директен притисок врз нејзиното работење. И во иднина, МТВ ќе реагира на неоснованите обвинувања, без разлика од која страна доаѓаат, дали од власта или од опозицијата.

 

Дани | ТВ Пакет

Можеби ќе ве интересира

Музичко документарен филм за Џастин Бибер, репризно на МТВ 1

Недела (5. август 2018) во 17.45 часот, репризно на Прва Спектакуларни концертни снимки од најголемите …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *