Почетна / Сапуници / Алфа не ја послуша ААВМУ – „Величествениот“ си продолжил дење

Алфа не ја послуша ААВМУ – „Величествениот“ си продолжил дење

На 1.02.2022, ААВМУ изврши контролен програмски надзор на програмата на Алфа тв и заклучи дека трговското радиодифузно друштво  АЛФА ТВ ДООЕЛ Скопје не постапило по решението за изрекување мерка – јавна опомена, односно не била отстранета извршената повреда на членот 50 став 3 од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и на членовите 16 и 17 од Правилникот за заштита на малолетната публика.

Со контролниот надзор, Агенцијата заклучила дека :

| ТВ Пакет

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

„Трите сестри“ заминуваат на летен одмор, но една од нив останува со вас

Вечерва на Сител телевизија ќе биде емитувана последната епизода за оваа сезона на “Трите сестри”. …

error: Содржината е заштитена!