Почетна / Телевизија / Тагата на малиот Осман

Тагата на малиот Осман

Не помина ниту една седмица откако се емитува новата серија на Сител телевизија, а истата веќе мами тага и солзи во очите на гледачите. Малиот Осман е всушност возрасен човек кој со грутка во грлото раскажува за сето она низ што минал во животот, за тагата на неговата мајка, за страдањето на неговото семејство, за тешкиот и неподнослив карактер на татко му. Осман е невино и премногу мало дете, кое наместо безгрижно да ја живее оваа доба од својот живот, тој постојано ги затвора ушите со своите мали и кревки раце за да не ги слуша расправиите кои постојано одекнуваат од нивната куќа.

 

“Бурни времиња” е всушност еден голем времеплов од животот на Осман, раскажан со зборови кои допираат до срцето на гледачот. Но ова е само почеток, пред нас е една вистиска драма!

 

 

 

 

Chris | ТВ Пакет


МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Законска обврска – вести во предизборието за лица со сетилна попреченост

Согласно обврските од Изборниот законик, Јавниот радиодифузен сервис, односно Првиот и Вториот програмски сервис на …

Leave a Reply

error: Содржината е заштитена!