Почетна / Живот / Сталоне на фреска. Патувал низ времето?

Сталоне на фреска. Патувал низ времето?

На Рафаеловата фреска во Ватикан која датира од 1511-та година, еден посетител го забележал ликот на популарниот актер Силвестер Сталоне.

 

 

Рафаело Санти оваа фреска ја насликал во 1511-та година. Таа го носи името “Кардинални и теолошки доблести”. На неа може да се види папата Григориј IX и неговите поданици. Еден од нив премногу наликува на Силвестер Сталоне.

Студентот од Америка што неодамна ја забележал сличноста веднаш ја споделил неверојатната фотографија со 700.000 луѓе. Од многуте коментари најбројни се оние дека актерот сега ќе мора да докажува дека не е вампир. Но има и такви што сметаат дека ликот на фреската е предок на Сталоне – што и не е толку невозможно со оглед на тоа дека актерот по потекло е Италијанец.

Ликовите на Николас Кејџ, Киану Ривс и Џон Траволта исто така се забележани на фрески. Поради тоа многумина ги нарекуваат патници низ времето.

 

 

 

 

Chris | ТВ Пакет


МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Видео | Хорор во хотелот „Европа”, некогашната гордост на Отешево

Ова е кратко видео сведоштво за една типична негрижа од македонското општество кон нешто вредно …