Почетна / Телевизија / Руските телевизии од сега се забранети во Македонија

Руските телевизии од сега се забранети во Македонија

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ), по препорака на Владата усвоена вчера, им укажа на кабелските оператори да ги исклучат руските канали што се реемитуваат во Македонија.

Препораката доаѓа по одлуката на земјите членки на Европската Унија да ги забранат „Russia Today“ и „Sputnik“ на територијата на ЕУ.

Во известувањето до кабелските оператори, Агенцијата се повикува на препораката од Владата која се однесува на „каналите во кои како основач се јавува Руската Федерација или приватни, физички или правни лица со потекло од Руската Федерација“.

Операторите имаат рок од три дена да ја известат Агенцијата за преземените активности.

Препораката потенцијално се однесува на четири канали што се реемитуваат во земјава – дел на англиски, дел на руски јазик.

Дани | ТВ Пакет

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Извештај на ААВМУ за предизборниот период на ТВ од 15.02 до 7.03

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги денес го објави Извештајот од мониторингот на медиумското …

error: Содржината е заштитена!