Почетна / Живот / Ќе успеат ли да ја решат мистеријата стара 150 години?

Ќе успеат ли да ја решат мистеријата стара 150 години?

 

“Бунтовничко злато” од 25 јануари на Discovery – 21 часот

 

По завршувањето на граѓанската војна во 1865 година, претседателот на Конфедерацијата Џеферсон Дејвис, бега од Ричмонд во Вирџинија заедно со содржината на конфедерациската каса: злато и сребро чија вредност се проценува на 20 милиони долари. Шест дена покасно Дејвид е уапсен, но богатството исчезнува.

 

 

Во последните 150 години многумина го бараа исчезнатото богатство, но со 800 километри железничка пруга и прашливи патишта и речни долини кои треба да се истражат, никој не успеа да ја реши една од најинтересните американски мистерии.

Во новата сезона на „Бунтовничко злато“, следиме седум искусни ловци на злато, од кои секој има своја страст и опсесија, а се здружуваат да го откријат патот по кој Дејвис и богатството патувале. Ќе ја прекопаат историјата, легендите и локалните гласини за да дознаат што навистина се случило со исчезнатото богатство.

 


 

Следете ја новата сезона на „Бунтовничко злато“ на Дискавери каналот од понеделник, 25 јануари во 21 часот. Ќе успее ли да се реши мистеријата стара 150 години?

 

 

Дани | ТВ Пакет

По завршувањето на граѓанската војна во 1865 година, претседателот на Конфедерацијата Џеферсон Дејвис, бега од Ричмонд во Вирџинија заедно со содржината на конфедерациската каса: злато и сребро чија вредност се проценува на 20 милиони долари. Шест дена покасно Дејвид е уапсе, но богатството исчезнува.

Rebel Gold.jpg

 

Во последните 150 години многумина го бараа исчезнатото богатство, но со 800 километри железничка пруга и прашливи патишта и речни долини кои треба да се истражат, никој не успеа да ја реши една од најинтересните американски мистерии.

Во новата сезона на „Бунтовничко злато“, следиме седум искусни ловци на злато, од кои секој има своја страст и опсесија, а се здружуваат да го откријат патот по кој Дејвис и богатството патувале. Ќе ја прекопаат историјата, легендите и локалните гласини за да дознаат што навистина се случило со исчезнатото богатство.

Следете ја новата сезона на „Бунтовничко злато“ на Дискавери каналот од понеделник, 25 јануари во 21 часот.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Настан на специјализирана болница за геријатриска и палијативна медицина

“Не сме сите створени да правиме големи работи. Но, затоа можеме да правиме мали работи …

Leave a Reply

error: Содржината е заштитена!