Почетна / Телевизија / Судбината на сателитските

Судбината на сателитските

Згаснуваат ли сателитските телевизии во Македонија?

 

 

АБ Канал, ТВ БМ, Џангл ТВ, Скај Нет Плус, Наша ТВ и Пинк 15 Минус во овие моменти можеби ги бројат последните часови од нивната работа и опстојување во етерот. Имено, утре ќе ја дознаеме нивната судбина откако на закажаната седница СРД ќе ја разгледува информацијата како прва точка. Меѓу овие сателитски телевизии се вбројуваше и ТВ 24 Вести, но ТВ Пакет дознава дека специјализираната информативна телевизија сепак ќе продолжи да зрачи на сателит, а неофицијално од горенаведените телевизии ќе продолжи да функционира и Наша ТВ. Во продолжение линк од распоредот за утрешната седница на СРД на која ќе се расправа за погоре напишаното.

 

 

 

Chris | ТВ Пакет


МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Видео | „Не одете право, одете криво за името да ни е живо“

Добар ден, добро јуначе. Срце ми плаче шо не можам да се вклучам. Но еве …