Почетна / Телевизија / СРД ќе преземе мерки околу турските серии

СРД ќе преземе мерки околу турските серии

 

Советот за радиодифузија го објави извештајот од последниот мониторинг на телевизиите, кој покажа дека една национална телевизија емитувала епизода од турска серија во која имало насилни сцени што не треба да ги гледа малолетната публика. Пред емитувањето на епизодата не бил емитуван знакот за ограничена дозвола на гледање на одредена возраст. Било регистрирано  и надминување на дозволеното време за реклама. Кај друга телевизија било регистрирано емитување на програма на македонски јазик помалку отколку што е предвидено со дозволата.

 

 

На телевизиите ќе им биде испратена писмена опомена. Освен тоа, членовите на Советот за радиодифузија предложија состанок со претставниците на националните телевизии, на кој би се дефинирале работите околу терминот и начинот на емитувањето серии со насилни сцени.

 

 

 

 

Крис Манев | ТВ Пакет

 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Три месеци гратис MOVE со дел од понудите на www.akcija24.mk

MOVE е дел од атрактивните понуди на www.akcija24.mk, еден од пионерите на онлајн-трговијата во Македонија. …

Leave a Reply

error: Содржината е заштитена!