Почетна / Живот / Ре-Медика со бесплатни прегледи за старите лица

Ре-Медика со бесплатни прегледи за старите лица

 

Првата приватна општа болница Ре-Медика во текот на месец март ќе врши бесплатни консултативни прегледи за стари лица Денот на добрите дела РеМедика го одбележа со бесплатни прегледи за стари лица „Нашата болница подолго време успешно соработува со Црвениот крст на град Скопје и ги поддржуваме нивните акции без разлика на која засегната група се однесуваат. Добросостојбата на старите лица е една од нашите заложби, така што со постојани активности, здравствени, едукативни и хуманитарни се грижиме за оваа група граѓани. Ова е само уште една таква активност. Тие кај нас ќе поминат низ детални прегледи и ќе добијат совети кои ќе им помогнат да го зачуваат доброто расположение и здравје“, изјави проф. Д-р Адреја Арсовски медицински директор во РеМедика.

 

 

Повеќе од 80 стари лица од двата дневни центри за стари лица на Црвен крст на град Скопје, ќе добијат бесплатни консултативни прегледи по повод 9-ти март, Интернационалниот Ден на добрите дела. Тимот доктори од Ремедика во текот на месец март ќе ја проверуваат општата здравствена состојба на членовите на двата дневни центри на стари лица на Црвениот Крст на Град Скопје, кои ќе бидат консултирани за секојдневните навики и советувани за превентивно зачување на здравјето. „Нашата болница подолго време успешно соработува со Црвениот крст на град Скопје и ги поддржуваме нивните акции без разлика на која засегната група се однесуваат. Добросостојбата на старите лица е една од нашите заложби, така што со постојани активности, здравствени, едукативни и хуманитарни се грижиме за оваа група граѓани. Ова е само уште една таква активност. Тие кај нас ќе поминат низ детални прегледи и ќе добијат совети кои ќе им помогнат да го зачуваат доброто расположение и здравје“,изјави проф. Д-р Адреја Арсовски медицински директор во РеМедика.

 

 

Неделата за борба против канцер беше одбележана и со едукативни работилници за корисниците на дневните центри за стари лица, на која говореа д-р Лидија Атанасовска Бисерковска на тема превенција од канцер на кожа и проф. Д-р Андреја Арсовски кој едуцираше за превенција од рак на белите дробови.

 

 

 

 

| ТВ Пакет

 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Видео | Боки 13 го најави предметот „Бумеранг“

Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција од денеска ја почнува кривично-правната операција …

Leave a Reply

error: Содржината е заштитена!