Почетна / Живот / Ново спомен – обележје во Скопје

Ново спомен – обележје во Скопје

Општината Кисела Вода во Скопје доби „Македонски војвода на коњ“, односно спомен – обележје кое чини 21 милион денари. Општината во изминатиот период имаше обврска да го изгради постаментот на локацијата „Чешма“ за што од својот буџет одвои 4,5 милиони денари.

 

Српската леарница „Јеремик“ беше задолжена за леењето на скулптурата кое траеше шест месеци. Скулптурата „Македонски војвода на коњ“ е со висина од 5 метри, додека постаментот е висок 3,5 метри.

 

 

 

Chris | ТВ Пакет

 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Фото | Забавниот парк „Мега“ останува во Скопје до 1 јули

Адреналинскиот забавен парк „Мега“ е главна атракција за децата, но и за возрасните. Отворен од …