Почетна / Филм / Секоја недела во 22 часот – македонски игран филм на Наша ТВ

Секоја недела во 22 часот – македонски игран филм на Наша ТВ

Иако е донесено законско решение со кое Агенцијата за Филм има обврска сите новосоздадени дела да им ги отстапи без надомест на сите телевизии кои имаат концесија, за жал македонските телевизиии, (скоро па никогаш) не емитуваат македонски филмови – објави Наша ТВ.

НАША ТВ во соработка со Агенцијата за филм , со Кинотека на Македонија и со сите македонски продукции и продуценти со цел развој на Македонската уметност и култура, како еден од базичните постулати на концептот на овој канал воопшто, постојано емитува познати и помалку познати филмови од македонски автори.

Во архивата на Наша тв со право за емитување се наоѓаат над 300 играни филма (долгометражни, краткометражни и анимирани ) и архивата секојдневно се зголемува. Се емитуваат старите антологиски добро познати македонски филмови, а воедно и нови дела создадени од млади но успешни автори, меѓу кои:

Фросина на Воислав Нановиќ, Мис Стон и Солунските атентатори на Жика Митровиќ, Мирно лето и Жед на Димитрие Осмали, Планината на гневот, Републиката во пламен, Под исто небо и Цената на градот на Љубиша Георгиевски, Македонска крвава свадба на Трајче Попов, Тетовирање, Среќна Нова 49-та и Џипси Меџик на Столе Попов, Најдолгиот пат, Проколнати, Време брз војна, Време, води и Македонска сага на Бранко Гапо, Големата води и Movie на Иво Трајков, Црно семе и Јад на Кирил Ценевски, Исправи се Делфина на Александар Ѓурчинов, Преку езерото и Деца на сонцето на Антонио Митриќески, Самоуништување на Елбир Алтанај…. и многу други.

МАКЕДОНСКИ ИГРАНИ ФИЛМОВИ НАША ТВ е исклучок од правилото!https://nasatv.com.mk/Иако е донесено законско решение со кое Агенцијата за Филм има обврска сите новосоздадени дела да им ги отстапи БЕЗ НАДОМЕСТ на сите Телевизии кои имаат концесија, за жал македонските телевизиии, ( скоро па никогаш) не емитуваат македонски филмови. НАША ТВ во соработка со Агенцијата за филм , со Кинотека на Македонија и со сите македонски продукции и продуценти со цел развој на Македонската уметност и култура, како еден од базичните постулати на концептот на овој канал воопшто, постојано емитува познати и помалку познати филмови од македонски автори. Во архивата на НАША ТВ со право за емитување се наогаат над 300 играни филма ( долгометражни, краткометражни и анимирани ) и архивата секој дневно се зголемува..Се емитуваат старите антологиски добро познати Македонски филмови а воедно и нови дела создадени од млади но успешни автори, меѓу кои.Фросина на Воислав Нановиќ, Мис Стон и Солунските атентатори на Жика Митровиќ, Мирно лето и Жед на Димитрие Осмали, Планината на гневот, Републиката во пламен, Под исто небо и Цената на градот на Љубиша Георгиевски, Македонска крвава свадба на Трајче Попов, Тетовирање, Среќна Нова 49-та и Џипси Меџик на Столе Попов, Најдолгиот пат, Проколнати, Време брз војна, Време, води и Македонска сага на Бранко Гапо, Големата води и Movie на Иво Трајков, Црно семе и Јад на Кирил Ценевски, Исправи се Делфина на Александар Ѓурчинов, Преку езерото и Деца на сонцето на Антонио Митриќески, Самоуништување на Елбир Алтанај…. и многу другиПРЕМИЕРАСабота 22:00РЕПРИЗАПеток 22:00

Gepostet von НАША ТВ am Dienstag, 21. Juli 2020

Секоја недела во 22 часот (реприза во петок во 22 часот), следете домашен филм на Наша ТВ.

Дани | ТВ Пакет

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Премиерна британска, француска и германска драма викендов на Телма

Во 1970-та, напреварувањето за Мис на светот се одржало во Лондон, а домаќин на настанот …

error: Содржината е заштитена!