Почетна / Телевизија / ТВ Емисии / Наша ТВ ќе го емитува концертот „Луј – 77 години на сцена“

Наша ТВ ќе го емитува концертот „Луј – 77 години на сцена“

„Луј – 77 години на сцена“ – телевизиска премиера на свечениот концерт по повод патронатот на ДМБУЦ “Илија Николовски-Луј” State Music and Ballet Education Centar Skopje во сабота, 18 ноември на Наша со почеток во 18 часот. Репризата е во вторник на 22-ти во 10 часот наутро. Во продолжение прочитајте го репертоарот на концертот ”

Гудачки камерен оркестар со детски хор „Пиколо“
· Ц. Франк – „Ангелски леб“
· Ф. Шопен – „Тага“
· Ф. Шуберт – „Серенада“
Диригент: Весна Димчевска – хор
Диригент: Фи Фи Ле – оркестар
2. Насока за класичен балет
· Л. Делиб – „Копелија“
репетиција: Слаѓана Спасеновска
· П. Хертел – „Ѓаволеста девојка“
репетиција: Соња З. Џепароска
· Б. Креин – Andante affettuoso
репетиција: Сања Шутевска
· Л. Минкус – „Бајадера“
репетиција: Маја М. Богојевска
· А. Понкинели – „Танц на часовите“ од операта „Џаконда“
репетиција: Дафина Д. Кочевска
3. Насока за современ танц
· „ STILINESS “
Кореографија: Александра К. Начева, Елена А. Петровиќ
4. Насока за традиционална музика и игра
· „Корења и цветови “ – вокална изведба според традиционални мотиви
Стефан Трајковски – гајда
Автор: Вера М. Јосифовска
· „Ситна Лиса“ – инструментална изведба на насоката за Традиционална музика и игра и танцова изведба на
насоката за Современ танц
Кореограф Елена А. Петровиќ и музички аранжман Роберт Ангеловски

5. Хор
· Д. Л. Брунер – „ Viva la musica “
· Ч. Задеја – „ Rritu moj bajame “
· Д. Шуплевски – „ Rum dum dum “
· Џ. М. Мартин – „Come to the music “
Нита Груби – пијано
Јосипа Василевска – флејта
Диригент: Бехар Весели
6. Женски хор и гудачки оркестар
· Т. Проевски – „Тајно моја “
Аранжман – Темков/Весели
Драгана Јовановска – вокал
ментор: Ана Костадиновска
Диригент: Фи Фи Ле
7. Симфониски оркестар
· Ж. Бизе – Свита бр.1 “ Арлезијанка ” 3 става
I. Уветира
II. Минуетто
III. Кардион
Диригент: Фи Фи Ле

Дани | ТВ Пакет

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Сител со емисија за здравје по теркот на оние на Телма, ТВ 24 …

Пред околу петнаесетина години, Канал 5 телевизија започна со емитување на емисија за здравје, во …

error: Содржината е заштитена!