Почетна / ФОТО / Фото на денот | Каков е овој правопис на веб страната на Алфа?

Фото на денот | Каков е овој правопис на веб страната на Алфа?

Од неодамна, телевизија Алфа го промени изгледот на својот веб сајт, што нормално заслужува пофалба од наша страна, како будни следачи на секоја новост и промена кај македонските телевизии.

Но, она кое заслужува критика се многутте грешки кои се јавуваат, конкретно во програмската шема на сајтот. Помешани мали и големи букви, несоодветно користење на мала наместо голема буква (Ориент), користење на кратка заменска форма во еднина за именки во множина и сл.

Покрај тоа, во водичот стои теленовелата “Врати ми ја љубовта”, со слика за видео смешни инсерти, иако серијата веќе заврши со емитување. Критиката е насочена со цел исправување на грешките и внимателност при ажурирање на промените на веб страната.

| ТВ Пакет

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Фото | Локалните со серии, каде превод и обработка е на Телма

Телевизиските мини серии како “Титаник”, “Исчезнат” и “Кенедиеви” неколку пати се емитуваа на националната телевизија …

Leave a Reply

error: Содржината е заштитена!