Почетна / Живот / Мачињата во Тафталиџе жртви на садизам!

Мачињата во Тафталиџе жртви на садизам!

 

Нова Македонија пренесува приказна за чин на агресивност и садизам. Жителите на скопската населба Тафталиче се жалат од својот сосед којшто со воздушна пушка пука во нивните домашни мачиња. Нервозниот сосед во половината застрелал 4 мачиња. Сите останале инвалидизирани и неможат да ги користат задните нозе. Сопствениците на мачките раскажуваат дека нивните домашни миленици не се оддалечувале од дворот, но сепак соседот успевал да ги повреди.

 

 

– Ваквото дело е казниво според три закони, Кривичниот закон, Законот за јавен ред и мир и Законот за заштита и благосостојба на животните, а полицијата се уште трага по сторителот. Монструмот досега повредил четири мачиња, пренесува Нова Македонија.

 

 

 

 

Крис Манев | ТВ Пакет

 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Излезе е-збирка поезија „Дланковод“ на „Контекст – Струмица“

Здружението за развој на културата и заштита на културното наследство „Контекст – Струмица“, со членовите …